Zomerdag De Keten

De Keten kiest het ruime sop

Afgelopen 15 juni vond de eerste editie van de zomerdag van De Keten plaats. Medewerkers en partners van De Keten kwamen deze vrijdagmiddag bij elkaar om gezamenlijk een aantal informele activiteiten te ondernemen.

De middag werd afgetrapt met een boottochtje over het Gooimeer. Het weer zat gelukkig mee, waardoor het met een aangenaam briesje goed toeven was op het water. Later zou overigens blijken dat het mooie weer die dag geen gelukkig toeval was, maar het begin van een record-zomerperiode in Nederland.

Aangezien varen hongerig maakt, was een lunch gepland op een onbewoond eilandje. Hoewel de palmbomen en het Bounty-strand ontbraken, was dit een goede plek om even tot rust te komen en de honger te stillen. Na een even verkoelende terugtocht was het tijd voor het volgende onderdeel van het programma, wat plaatsvond in de haven van Huizen. Toen bleek dat de verkoeling van het boottochtje maar van korte duur zou zijn..

Plannen smeden voor de toekomst

Het tweede onderdeel van de middag vond namelijk plaats in de hitte van een smederij. Nu zitten de medewerkers en partners van De Keten natuurlijk altijd al dicht bij het vuur, maar dit keer wel erg letterlijk.

Na uitgebreide uitleg door Annelied, de “Dochter van de smid” (ja, dat is de naam van de smederij), werd het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Onder het motto ‘je moet het ijzer smeden als het heet is’, werd voortvarend aan de slag gegaan.

Na wat eerste probeersels blijkt smeden nog behoorlijk tegen te vallen! Het lijkt relatief simpel, maar na een middagje werken met heet ijzer snap je waarom smeden een ambacht genoemd wordt. Enige hulp van Annelied bleek dan ook noodzakelijk zo nu en dan..

Iedere deelnemer had de opdracht gekregen om een schakel te smeden, waarbij de vormgeving daarvan aan de verbeelding van de deelnemer werd overgelaten. Alle schakels samen vormden uiteindelijk een ketting, of (jawel) keten!

Borrel ter afsluiting

De dag werd afgesloten met een gezamenlijk drankje op het terras van het havenrestaurant in Huizen met de toepasselijke, doch weinig originele naam Boot. Het drankje en het daaropvolgende diner smaakten er echter niet minder om, waardoor dit een mooie afsluiting betekende van een geslaagde dag!

Home Nieuws Zomerdag De Keten